Bina's Books

Bokrecensioner

Lisa Jewell: Fågelburen

Kategori: Allmänt, bokrecension

 
Bokens titel: Fågelburen 
Författare: Lisa Jewell 
Originalets titel: The house we grej up in
Översättare: Christina Stalby
Förlag & år: Printz Publishing 2014
Antal sidor: 370
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3.89
Boktipset förväntat betyg: 3.3
Betyg: 3
 
Handling

De fyra syskonen Bird växer upp i ett fint gammalt hus med sin lite excentriska samlar mamma och sin pappa. Tills de en påskhelg drabbas av en sorglig tragedi som driver dem isär. Syskonen växer upp på var sitt håll utan mycket kontakt med varandra, till deras mamma hår bort och huset behöver röjas efter hennes samlarintresse.

Recension

Den här tragiska familjesagan innehåller både en bakomliggande sorg, svärta men också en slags lojalitet mot familjen. Den är skriven i nutid efter mammans död och dåtid när familjen ännu bodde ihop, innan de drevs isär av sorg. Familjemedlemmarna hanterar alla sorgen på olika sätt, men ingen av dem söker tröst hos varandra. Familjen har ett komplicerat förhållande till varandra och de splittras till alla olika vrår av världen. Då de sedan måste återförenas för att röja i huset växlar det till minnen, historia, förlåtelse och kärlek.

Boken är dramatisk med ofattbart komplicerade familjeförhållanden och är spännande från början. Ett underhållande familjedrama helt enkelt.

 

Kommentera inlägget här: