Bina's Books

Bokrecensioner

Amanda Hodgkinson: Britannia Road

Kategori: bokrecension

 
Bokens titel: Britannia Road 
Författare: Amanda Hodgkinson 
Originalets titel: 22 Britannia Road
Översättare: Annika Sundberg
Förlag & år:  Historiska media 2014
Antal sidor: 400
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3 62
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3.5
 
Handling
 
Silvana och Janusz är förälskade och nygifta då andra världskriget bryter ut. Janusz drar ut i kriget som soldat emedan Silvana och deras nyfödda son Aurek försöker överleva i Polen. De flyt ut till de stora skogarna i östra Europa där de lever av det skogen har att ge.

Efter sex långa år återförenas de i staden Ipswich i England där Janusz redan har bott ett tag. Men kriget har satt sina spår och det är svårt för alla att anpassa sig till det nya livet.

Recension

Den här boken blir min nummer 32. En bok som utspelar sig under eller handlar om  andra världskriget i Kaosutmaningen 2017.

 Britannia road är skriven delvis om tiden i Polen under kriget och delvis om efterkrigstiden i Ipswich. Silvana och Janus har sammanförsts efter en lång tid ifrån varandra. En tid som har förändrat dem och som har satt sina djupa spår. De försöker skapa en ny vardag i ett nytt land med varandra trots att de nästan känner sig som främlingar för varandra.

Det är en berättelse om försoning och förlåtelse. Om att lämna vissa händelser i det fördlutna och se framåt. Om förhoppningar och besvikelser och att allt inte alltid blir som man tänkt sig. Att ha hopp om framtiden och styrkan att klara av nya utmaningar. Jag tyckte att början av boken var lite långsam, men den liksom kröp på en och då jag slutade läsa kände jag att jag verkligen hade gillat den. Det här är en läsvärd bok som väcker känslor och tankar om hur mycket man ska eller inte ska klamra sig fast i händelser som skett i det förflutna.

 

Kommentera inlägget här: