Bina's Books

Bokrecensioner

Lori Nelson Spielman: Det kommer alltid en ny himmel

Kategori: bokrecension

 

Bokens titel: Det kommer alltid en ny himmel 
Författare: Lori Nelson Spielman 
Originalets titel: The Life list
Översättare: Molle Kanmert
Förlag & år: Albert Bonniers Förlag 2016
Antal sidor: 341
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Viktoria Flodström
GoodReads medelbetyg: 4.08
Boktipset förväntat betyg: 3.9
Betyg: 3.5

Handling

Bretts mamma har precis gått bort och hennes framgångsrika företag och egendom delas upp mellan Bretts syskon. Men det visar sig att Bretts mamma insett att Brett inte är lycklig med sitt liv, trots den till synes perfekta lägenheten, pojkvännen och jobbet. Mamman har därför bett henne uppfylla sina livsmål, baserat på en lista Brett skrev som tonåring. Bland livsmålen finns till exempel att bli förälskad, få barn, bli lärare och förbättra förhållandet till sin pappa. Först då hon uppfyllt dessa får hon sitt arv.

Men hur hon ska gå till väga för att uppfylla dessa då hennes pojkvän Andrew inte vill ha barn, hennes pappa redan är död sedan sju år tillbaka och hon inte har någon lärarutbildning? 

Recension

Den är i och för sig lite sorglig då Brett misstar sin mamma  som hon var väldigt nära med och till en början känns det oerhört elakt och krävande av mamman att kräva sådana ultimatum för sin dotter. Men man inser snabbt att hon gör det av kärlek och önskar bara det bästa för sin dotter. Att hon vill att Brett ska inse vad som är viktigt i livet.

Brett måste överge sin bekväma tillvaro och ta steget ut i det okända, ta några risker och chansa att det kanske leder till något bättre. Under vägen får hon nya små kärleksfulla  meddelanden av sin mamma som förklarar sin tanke bakom varje steg och krav. Och slutligen och så småningom fungerar mammans plan, Brett blir lite lyckligare.

 Trots att själva tanken på ett krav i ett testamente först känns lite barnsligt så tyckte jag ändå om den här boken. Den är förvånansvärt spännande och oförutsägbar  med en fin bakomliggande tanke om att man ska göra det bästa av sitt liv. Den är lättläst, skojig och absolut läsvärd och trots att den börjar sorgligt så har man en varm känsla kvar i kroppen då man läser sista sidan. 

 

Kommentera inlägget här: