Bina's Books

Bokrecensioner

Jakob Wegelius: Mördarens apa

Kategori: bokrecension

 
Bokens titel: Mördarens apa
Författare: Jakob Wegelius
Originalets titel: -
Översättare: -
Förlag & år: Bonnier Carlsen 2015
Antal sidor: 617
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Harald Leander
GoodReads medelbetyg: 4.13
Boktipset förväntat betyg: 4.3
Betyg: 3.5
 
Handling

Berättarrösten i boken är gorillan Sally Jones, maskinist på fartyget Hudson Queen med finska sjömannen och chiefen Henri Koskela som ägare. Efter en mörk natt blir Henrik oskyldigt anklagad för ett mord och Sally blir lämnad åt sitt eget öde. Sally sitter strandsatt i Lissabon och stadens mörka hamnkvarter innan en långresa till Indien. Kvar hemma blir Sally's oroliga vänner Ana och Chiefen. Det här är en fin historia om vänskap, hemligheter, äventyr, hopp och förlåtelse.

Recension

 Som en barnbok/ungomsbok får den bli min nummer 25. En bok för barn i Kaosutmaningen 2017.

 Boken är fängslande och jag gillar att man får en ordentlig känsla av sjöhistoria och gångna tider i dimmiga och smått skumma hamnkvarter. Resan till Indien där Sally blir vän med en Maharadja är välskriven och intressant. Utan att vara för uppenbart upplärande så har den här boken ett budskap om empati och omtanke för andra.

 Boken är spännande och karaktärerna är lätta att få grepp om och även lätta att gilla. Jag tror det här är en riktigt bra bok för lite äldre barn, men även vuxna med fantasin kvar underhålls av den.

 Tyvärr lyssnade jag på boken och missade således de bilder som har fått så mycket beröm.

 Kommentera inlägget här: