Bina's Books

Bokrecensioner

Anna Hope: Vakna

Kategori: bokrecension

 

Bokens titel: Vakna 
Författare: Anna Hope 
Originalets titel: Wake
Översättare: Åsa Brolin
Förlag & år: Printz Publishing 2014
Antal sidor: 213
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: E-Bok
GoodReads medelbetyg: 3.82
Boktipset förväntat betyg: 3 8
Betyg: 3

Handling

Vakna är en berättelse om tre kvinnor på mellankrigstiden i London. Hettie, Evelyn och Ada handskas med olika tragedier: en bror med granatchock, sorg efter sin älskade och okunskap om sin sons öde, och har dessutom en tragisk hemlighet gemensamt. Mysteriet förenar dem samtidigt som den okända soldaten färdas mot England från ett franskt slagfält. Hela England börjar omfamna en framtid men dessa tre kvinnor sitter fast i det förflutna. Kommer de någonsin att kunna gå vidare?

Recension

Handlingen är delad mellan soldater i Frankrike och kvinnorna som är kvar hemma i England. Det är efter kriget och de flesta har anpassat sina liv och börjat planera framtiden, men det är inte lika lätt för alla.

 Jag gillar att man via de tre olika kvinnorna får ett perspektiv av de olika åldersgrupperna som de representerar och hur de drabbades av kriget, lika hemskt men på olika sätt. Sorgen är lika djup och svår, trots att den är olika. 

 Tanken var att den Okända Soldaten skulle representera alla de soldater som inte hittades, som försvann under kriget och trösta de familjer som aldrig fick veta vad som hände med deras  fäder, bröder, vänner och söner.

 Vakna är en läsvärd och intressant bok med ett lite nytt perspektiv på första världskriget och speciellt på dess efterdyningar och de som överlevde.  

 

KOMMENTARER:

  • Maria säger:
    2017-02-05 | 15:33:15

    Det här är en bok jag gärna läser. Låter intressant då efterkrigstiden behandlas enligt kvinnligt perspektiv och olika åldersgrupper.

    Svar: Det var precis det, det ovanliga perspektivet som gjorde att jag tyckte om boken.
    Bina

Kommentera inlägget här: